Çocuk gelişimini destekleyici oyunlar ve oyuncaklar çocukların gelişmesine büyük katkı sağlar. Çocuk gelişimi aslında çocukların bakımı, eğitimi ve denetimi kavramlarını içerir. Bu sebeple de eğitimciler yetiştirilmektedir. Oyuncak her çocuğun eğlenmek için ihtiyaç duyduğu bir objedir. Bazı oyuncaklar ise tamamen çocukların gelişimi için üretilmiştir.

Bu oyuncaklardan bir tanesi Rooper ip cambazı 10’lu paket ürünüdür. Eğitici bir oyuncak olan ürün üzerinde 216 adet delik bulunan tablalara plastik kalem ile ipleri geçirerek resim yapma fırsatı sunmaktadır. El ve göz koordinasyonunu geliştirdiği gibi çocukların yaratıcılığının ve dikkatinin gelişmesine de yardımcı olur. Oyuncak 6 çocuğun aynı anda oynamasına imkan tanır. Ayrıca çocuklarda nesne ve renk kavramlarının pekiştirilmesinde önemli rol oynar. Çocukların hayal gücünü geliştiren oyuncak paketi 1 adet delikli plastik tabla, 1 adet renkli desen kartonu, 8 tane 4 farklı renk ip ve 4 tane de plastik ip geçirme kaleminden oluşmaktadır.

Çocuk Gelişimine Katkı Sağlayan Oyuncaklar

Çocuk gelişimini destekleyici oyuncaklar arasında dikkat çeken cırtlı takvim panosu oyuncağıdır. Çocukların ilk öğrendiği konulardan biri günleri, ayları ve mevsimleri saymaktır. Okul öncesi eğitimde bu kavramları öğrenebilmesi için cırtlı takvim panosu ideal bir seçimdir. Yıkayabilir kumaştan ve 35 parçadan oluşan oyuncak cırtlı parçalardan oluşur. Çocuklar bu sayede mevsimleri ve günleri öğrenebildik gibi tarihe göre o günkü hava durumunu eşleştirme imkanı da bulmaktadır.  

Çocuklar küçük yaşlarda öğrenmeye çok açıktırlar. Anaokulu, kreş ya da ev ortamında bulunan eğitici oyuncaklar sayesinde pek çok kavramı öğrenmekte ve birleştirmektedirler. Çocukların gelişimine yardımcı olan puzzle oyuncakları da çok tercih edilmektedir. Zıt  kavramlı puzzle sayesinde çocuğunuz hem eğlenecek hem de bazı kavramları öğrenecektir. Oyuncak 29 kart ve 58 görselden oluşmaktadır. Resimler çocuğun sıcak, soğuk, gece ve gündüz kavramlarını öğrenmesine yardımcı olur.

Aynı zamanda görsel hafızaları ve algı yetenekleri de gelişeceği için resimler ile öğrendikleri kavramları çocuklar akıllarında tutmaktadır. Oyuncağın en dikkat çekici özelliği el ve göz koordinasyonu, parçalar ve bütün arasında ilişki kurma, sınıflandırma ve sıralama, analiz ve sentez yapma, özgüven kazanma ve sosyal yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlamaktır.

Plastik jumbo eğitici bloklar çocukların mantık ve hayal gücünü geliştirir. Aynı zamanda motor becerileri, kas gücü ve el göz koordinasyonu gelişmesine yardımcıdır. Çocuklar blokları birbirine geçirerek birbirinden farklı nesneler meydana gelir. Ayrıca çocukların paylaşmayı öğrenmesine ve sosyalleşmesine katkı sağlar. Aynı zamanda çocuğun blokları toplayarak sorumluluk alma becerisini geliştirmesine yardımcı olur. Oyuncak 2 yaş ve üzeri çocuklarını kullanımı için uygundur.  

Çocuk Algısını Geliştiren Oyuncaklar

Çocuk gelişimini destekleyici oyunlar ve oyuncaklar arasında eşleştirme kartı özel seri oyuncağı ile çocuklarınızın algılamasını arttırabilirsiniz. Ayrıca oyuncak çocukların karar verme yeteneğini de geliştirir. Deneme- yanılma ihtimali ile çocukların doğruyu öğrenmesine yardımcı olur. Zihinsel gelişime katkı sağlayan oyuncak aynı zamanda ince motor gelişimini de destekler. 48 parçadan bu oyuncak seri ile çocuklarınızın eğlenerek öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Çocukların vücutlarını tanıması için geliştirilen organ önlüğü hem eğitici hem de öğreticidir. Yelek üzerine cırt bantlar ile tutturulan organlar sökülüp takılabilme imkanına sahiptir. Çocuğa yeleği giydirerek yelek üzerinde bulunan organlar gösterilerek öğretilir. Pamuk kumaştan üretilen yelek çocuk sağlığına zarar vermez. Anaokulu ve kreşlerde kullanıma uygundur.

Çocuğunuzun renkleri kolay bir şekilde öğrenmesini istiyorsanız eğitici puzzle serisi renkler ile bunu başarabilirsiniz. Çocuğunuz aynı renkleri yan yana getirerek renklerini isimlerini öğrenebilir. Çocukların görsel hafızasını geliştiren puzzle aynı zamanda duyusal gelişimini de destekler. Ayrıca çocukların neden- sonuç ilişkisi kurmalarına yardımcı olur. El ve göz koordinasyonu geliştiği gibi küçük kasların gelişmesine de destek sağlar. Fiziksel gelişimin desteklenmesine yardımcı olan oyuncak aynı zamanda çocuklarda merak, keşif ve sabır gibi duyguların gelişmesine katkı sağlar.

Çocuk Gelişimine Katkı Sağlayan Çeşitli Oyuncaklar

Oyuncaklar kadar oyunlar da çocuk gelişimine destek sağlamaktadır. WoodnJoy ahşap üçgen pikler ve dönence 3’lü set üretiminde doğal çam ağacı ve kavak kontraplak malzemeden üretilmiştir. Antibakteriyel özelliğe sahiptir ve kanserojen madde içermez. Çocuklar için oldukça güvenlidir. Ürünü balkonda, bahçede, çocuk odalarında, sınıflarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Çocukların bütünsel gelişimine katkı sağlamaktadır. Çocuğunuzun eğlenceli vakitler geçirmesini istiyorsanız kesinlikle temin etmeniz gereken bir üründür. 7. Aydan 7 yaşa kadar uygun bir üründür.  

Çocuğunuza zaman ayırarak onunla eğlenceli aktiviteler yapabilir ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Gerçekleştirdiğiniz aktivitelerde çocuklarınıza sayıları, saatleri öğretebilirsiniz. WoodPlay ahşap saat oyuncağı ile çocuğunuza saatleri öğreterek gelişmesine katkıda bulabilirsiniz. Çocuk sağlığına hiçbir zararlı madde içermeyen ürün hem evlerde hem de kreş ve anaokulu gibi eğitim kurumlarında kullanıma uygundur. Çocuklar belli yaşlarda öğrendikleri bilgileri hafızalarına yerleştirmektedir. Çocukların öğreneceği en güzel bilgilerden bir tanesi de güneş sistemidir.

Çocuk Gelişimine Katkı Sağlayan Eğlenceli Oyuncaklar

Çocuk gelişimini destekleyici oyunlar ve oyuncaklar arasında bulunan güneş sistemi oyuncağı sayesinde çocuklar gezegenleri ve güneş sistemini kolaylıkla öğrenebilirler. Ahşap malzemeden üretilen oyuncak 11 parçadan oluşmaktadır. El ve göz koordinasyonunu geliştirdiği gibi bilişsel gücü arttırır. Aynı zamanda çocukların büyük ve küçük kavramları öğrenmelerini sağlar.  25 cm boyunda ve 32 cm ene sahip olan ürün ile çocuğunuz hem öğrenmenin keyfini çıkaracak hem de hafızasında biriktirdiği bilgiler ile özgüveni artacaktır.

Hafıza Güçlendiren Çocuk Oyuncakları

Çocukların ilk öğrendiği kavramlardan bir tanesi sayılardır. Sihirli sayılar oyuncağı ile çocuğunuza sayıları kolay bir şekilde öğretebilirsiniz. Oyuncağın özellikleri saymakla bitmez. Çocuklarda dikkat ve konsantrasyonu arttırır. Zekâ gelişimine yardımcıdır. Aynı zamanda strateji yeteneği kazandırır. Ayrıca oyuncağın bir diğer özelliği de çocukların matematik kavramlarını daha erken ve kalıcı öğrenmesini sağlar. Oyuncakta her bir sayı bloğunun yüksekliği ile değeri doğru orantılıdır.

Ahşap ayakkabı bağcık bağlama ve ip geçirme oyuncağı 3 yaş üzeri çocukların kullanımına uygun bir üründür. Eğitici ve beceri geliştirici bir oyuncaktır. İp geçirme özelliği ile çocukların ince motor becerilerini geliştirir. Aynı zamanda çocuklar ayakkabı nasıl bağlanır onu öğrenmektedir.

Çocuklar, küçük yaşlarda hayvanları çok fazla sevmektedir. Çocuğunuzun hayvanları tanımasını ve isimlerini öğrenmesini istiyorsanız tahta puzzle hayvanlı oyuncağını çocuğunuza hediye edebilirsiniz. Ürün sayesinde çocuğunuzun zekası gelişebileceği gibi hayvanların isimlerini de öğrenecektir. İnek, koyun, köpek ve aslan seçenekleri bulunur. 3 yaş ve üzeri çocukların kullanımı için idealdir. Tren oyunları çocukların en çok sevdiği oyunlardan bir tanesidir. Çocuğunuzun hem eğlenmesini hem de öğrenmesini istiyorsanız çocuk gelişimini destekleyen oyuncaklar ile bunu başarabilirsiniz.

Ahşap oyuncak tren seti geometrik ve varil vagon oyuncağı ile çocuğunuzun geometrik şekilleri öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Oyuncak 2 yaş ve üzeri çocuklar için uygundur. Yapımında kimyasal hiçbir madde kullanılmadığı için çocuk sağlığa zarar vermez. Geometrik şekilli vagonlar çocuğun hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlar.

Çocuğunuzun motor ve bilişsel gelişimi için pek çok oyuncak bulunmaktadır. Çocuğunuza eğitici oyuncaklardan hediye ederek hem onun mutlu olmasına hem de öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz. Kaliteli ve doğal materyallerden üretilip çocuk sağlığına zarar vermeyen pek çok oyuncak modelini en uygun fiyatlara eturanavm sitesinde bulabilirsiniz.